Konvencija fantastike Rikon 2013
Rikon je konvencija fantastike koja se u Rijeci održava od 1997. godine u prvoj polovici listopada. Cilj konvencije je promoviranje fantastike u književnosti, filmskoj i likovnoj umjetnosti te upoznavanje i edukacija korisnika o temama vezanim ili bliskim poljima znanstvene fantastike, fantasyja, horora i najnovijih dostignuća u znanosti.
Program konvencije se sastoji od predavanja iz raznih znanstvenih područja i popularne kulture, okruglih stolova, prezentacija knjiga i časopisa, literarnih i umjetničkih radionica, projekcija amaterskih filmova kao i igraonica strateških i društvenih igara.

Dakle Rijeka - Trsat - Filozofski Fax.

Ove godine je i naš klub bio počašćen uveličati atmosferu ovog otkačenog događaja.
Radovao sam se konačnom susretu sa zagrebačkim kolegama i prvom prisustvu na nekoj izložbi.
Sve je počelo oko podne u petak kada je za kišnog dana zazvonio mobitel. Kratki poziv u pomoć i upute kako se snaći u Ri prometu i ekipica je bila smiještena u hostel na korzu.
Kratki dogovor i susret na mjestu događaja u 16:30 kada se pridružila i ostala ekipa.
Unos umjetnina na fax

Pripao nam je prostor na katu, gdje su bile i prostorije za razna predavanja. Daleko od cuge i klope, ali opet svi su nas došli vidjeti.

Uslijedilo je postavljanje i raspakiravanje kreacija/setova. I to je potrajalo....A već su se prvi frikovi počeli okupljati...i to kakvi likovi

Dok su se stolovi dovršavali ekipica je počela dolaziti...

Bilo je tu i vila.

A bilo je tu i ostalog naroda koje je pokušavalo vidjeti, fotografirati i snimiti čudesa od plastike. Neki su bili počašćeni sa autorima i pričali kao da se radi o rock zvijezdama.

Prvi dan je za mene bio gotov, mada su neki morali ostati do sitinh satiju čuvati radove i uživati u festivalu.
Drugi dan započeo je ranije, oko 15 sati. Lagano se počinjemo okupljati a ljudi stižu...
Postavljamo stol gdje slažemo setove i ne setove uživo. Pridružuju nam se i djeca, bilo ih je u popodnevnim satima.
Radi zaštite male djece, postavljam fotografiju veće djece.

Imao sam malo više vremena da u miru poslikam radove.

Za kraj, slijedi dio atmosfere sa festivala.
Snjeguljica i kalašnjikov.

Vitez i sestrična od Lare Croft a u pozadini bitka za Hoth.

Netko!

Raznorazne ninje...

Rohanci

U cijeloj toj zbrci počinje se na radu x-winga od A-winga.

Još malo o posjetiocima.

Ova fotografija je za Jana, da vidi da se kod nas pije pivo uz gledanje lega.

Na kraju, pojavio se ON. Grand master Jedi. Sa zanimanjem je pratio izgradnju x-winga od A winga.

Zatim je to usporedio sa Lego setom i otišao u tišini.

Sve u svemu odličan festival i odlična zabava. Trebalo bi tako češće. Malo djece u prijevodu malo briga...Ali o samoj izložbi reći će iskusniji. Meni je bila čast i veliko zadovoljstvo upoznati Vas i pomoći. Do Viđenja.