Sponzori

Login Form

Prijatelji kluba

LEGO® Webpage
The official website of the LEGO® products!

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Prošli vikend, konkretnije u subotu 22.03.2014. u Velikoj dvorani Gospino polje u Dubrovniku, održano je 3. kolo hrvatske lige robotičara. U disciplinama Rescue A i Rescue B, koje su simulacije pravih situacija traganja i spašavanja žrtava, koje su se odvijale na dva poligona postavljena u dvorani, natjecalo se 90 osnovnoškolskih i srednjoškolskih genijalnih umova.

Klub "Kockice" je na ovom gostovanju bio u potrazi za novim prijateljstvima sa mladim robotičarima Hrvatske i novim budućim članovima Kluba na krajnjem jugu Lijepe Naše.

Uz to bilo je zanimljivo vidjeti i kako se LEGO Mindstorms snalazi u areni sa drugim proizvođačima. Nažalost LEGO timovi nisu bili baš najuspješniji (15. i 22. sveukupno), ali iz prve ruke nam je objašnjeno kako je lakše raditi na LEGO Mindstorms sučelju.

Pobjednici 3. kola su bili timovi: Traktor Tom (Rescue A Primary), Pat i Mat (Rescue A Secondary), Roma (Rescue B) i Lisica (Rescue Odrasli).

Sveukupni pobjednici i prvaci su: TX Team (Rescue A Primary), Robofreak (Rescue A Secondary), Croatia (Rescue B) i Lisica (Rescue Odrasli), te će isti Hrvatsku predstavljati na svjetskom prvenstvu robotičara u Brazilu ove godine. Želimo im puno uspjeha!

Klub "Kockice" je imao priliku i nagraditi najbolje natjecatelje u disciplinama Veliki Alkar, Mali Alkar i RoboMiš. Mnogo mladih ljudi pred kojima je budućnost, a možda neki od njih postanu naši članovi. Samo veselje i oduševljenje nagrađenih bili su dovoljan razlog dolaska u Dubrovnik.

Povrh svega imali smo čast vidjeti prezentaciju COO-a "Team Stellar" Thea Valicha, o projektu slanja novog "Rovera" na Mjesec u kojem sudjeluju i hrvatski stručnjaci.

Veliki hit je bio i 3D printer Roberta Kalačića i Nikše Vlahušića.

Galeriju slika možete vidjeti OVDJE.

 

LEGO_Tim1.jpg

 

LEGO_Tim2.jpg

 

Mali_Alkar.jpg

 

Veliki_Alkar.jpg

 

Rover.jpg

 

Medalje_i_nagrade.jpg