Sponzori

Login Form

Prijatelji kluba

LEGO® Webpage
The official website of the LEGO® products!

Developed in conjunction with Joomla extensions.

LEGODataCROnomics

 

Jeste li spremni za izazov? Pridružite nam se u izgradnji DataCROnomics skulpture od LEGO® kockica!

Kada ste zadnji puta slagali LEGO kockice?

A jeste li ikad sudjelovali u procesu pretvaranja velike količine nestrukturiranih podataka u informacije potrebne za odlučivanje?

Zahvaljujući zajedničkom projektu tvrtke Bisnode i udruge Financijski klub imate priliku za oboje!  Svi zainteresirani imat će jedinstvenu priliku da sudjeluju u izgradnji skulpture DataCROnomics.

Skulptura DataCROnomics je dizajn Matije Pužara, ovlaštenog suradnika LEGO grupe. Više od 30 000 komada raznobojnih LEGO kockica sastavljenih u jedinstvenu LEGO skuplturu predstavljat će isto toliko različitih podataka koji će u petak, 24.3.2017. na Ekonomskom fakultetu nakon procesa sortiranja, provjere i analize uz pomoć i vodstvo LEGO kluba Kockice činiti DataCROnomics skulpturu. Uz pomoć kockica, Bisnode i Financijski klub dočarat će na zanimljiv, jedinstven i jednostavan način proces pretvaranja Big Data u Smart Data – skulptura će prikazivati 5 ključnih ekonomskih pokazatelja (izvoz, investicije, broj zaposlenih, neto dobit, ukupni prihodi)  u razdoblju od 2008. do 2015. godine na temelju podataka iz sveobuhvatne Bisnodeove baze podataka.

Slaganje skulpture DataCROnomics počinje u petak, 24.3.2017. u 10.00 sati na Ekonomskom fakultetu (kod Kongresne dvorane).

Bisnode i Financijski klub pozivaju sve zainteresirane da budu dio ovog nesvakidašnjeg izazova i odaberu svoj termin za slaganje skulpture.

Projekt DataCROnomics uvod je u Europski tjedan novca. Riječ je o eventu kojeg udruga Financijski klub tradicionalno organizira s ciljem povećanja financijske pismenosti i znanja društva. Otvaranje postava skulpture DataCROnomics obilježit će početak Europskog tjedna novca, a serije predavanja, radionica i okruglih stolova održat će se na Ekonomskom fakultetu od 27.3.2017 do 31.3.2017.

O partnerima

Tvrtka Bisnode vodeći je europski ponuđač poslovnih informacija i analitičkih rješenja. Pomažemo tvrtkama u pronalasku novih klijenata te procesu stvaranja i upravljanja odnosa s postojećima, a koncept tzv. pametnih podataka - Smart Data omogućava našim klijentima donošenje mudrih odluka. Tvrtka Bisnode je najveći partner tvrtke Dun&Bradstreet te svojim klijentima omogućavamo informacije o više od 250 milijuna tvrtki iz 220 zemalja svijeta. Zapošljavamo 2400 ljudi u 18 zemalja, a sjedište nam je uglavnom gradu Švedske, Stockholmu. 

Financijski klub je specijalizirana studentska udruga koja svojim članovima pruža dodatno financijsko obrazovanje. Naša osnovna djelatnost je provokacija financijskog znanja svojih članova te pružanje platformi i projekata za njegovo unapređenje kroz zajedničko druženje, radionice i brojne druge zanimljive sadržaje. Djelujemo od 2005. godine u sklopu Ekonomskog fakulteta Zagreb. Svojim dosadašnjim aktivnostima stekli smo značajno mjesto među studentima zainteresiranima za područje financija. Među mnogobrojnim Dekanovim i Rektorovim nagradama, ističe se ona Zagrebačke burze za izuzetan doprinos tržištu kapitala koju je Klub primio u prosincu 2013. godine.

Matija Pužar, LEGO® Certified Professional – ovlašteni suradnik LEGO grupe, živi i radi u Norveškoj. Kroz svoje radove koje izrađuje po narudžbi; bilo da su u pitanju mozaici, portreti, modeli stvarnih zgrada ili vozila; pokazuje LEGO kao medij izražavanja i stvaranja umjetnosti.

www.matija.no

http://www.moc-pages.com/home.php/8578

LEGO® klub Kockice su prvi i jedini klub koji okuplja LEGO entuzijaste u Hrvatskoj. Službenom udrugom postao je 2009. i od tada je dio mreže svjetske zajednice LEGO entuzijasta i partner LEGO grupe. Trenutno je 60-ak članova aktivno i pokazuje javnosti kroz izložbe, radionice i natjecanja što se sve LEGO kockicama može napraviti. Članovi Kluba redovito sudjeluju i na međunarodnim LEGO izložbama i sajmovima, predstavljajući svoje radove, ali i svoj Klub i svoju zemlju.

www.kockice.hr

https://www.flickr.com/photos/klubkockice/albums

https://www.facebook.com/klubkockice/