Sponzori

Login Form

Prijatelji kluba

LEGO® Webpage
The official website of the LEGO® products!

Developed in conjunction with Joomla extensions.

„Kockice“ su ove godine prvi puta popratile istarsku konvenciju fantastike Istrakon (28.03.-30.03.). Tema ovogodišnjeg Istrakona bila je „Distopija“. Tema je bila posvećena obilježavanju obljetnice vezane uz široki pojam distopije, a to je 65 godina od izdavanja knjige ”1984.” Georgea Orwella (ali i 30 godina od same 1984. godine). Kroz ovu temu dotaknuto je problematično područje diktatura, slobode govora, apsolutističke vlasti i nemoći ”malog čovjeka” u vrtlogu današnjeg svijeta, a sve to kroz znanstvenu fantastiku i fantastiku, koju su pisci nerijetko koristili da bi prikrili društvenu kritiku.

Istrakon201402.jpg

Mi smo dobili veliku čast i odgovornost napraviti tematski osvrt na sve Istrakone od 2005. do 2014. i naravno na ovogodišnju temu „Distopiju“. Galeriju možete pronaći OVDJE.

Pozitivna atmosfera pratila je našu malu ekspediciju kroz čitavo vrijeme konvencije. Bilo je tu interesantnih predavanja, sajam knjiga, koncerti lokalnih bendova u usponu, igraonica društvenih igara i još koječega. Nova poznanstva koja smo sklopili, potaknula su nas na razmišljanja o budućim klupskim projektima te smo određeni dio vremena proveli u razmatranjima i smišljanjima „novotarija“ za budućnost.

Zanimanje za naše radove i sam Klub bilo je na zavidnoj razini. Vrtilo se oko nas i staro i mlado. „Veliki Vođa“ je bio izrazito zadovoljan našim radovima i uputio nas u društvene prilike Istrakon Nexusa – stabilne i organizirane države, najbolje države na svijetu. Osvrte i izvještaje pogledajte OVDJE.

Zahvaljujemo se "Velikom Vođi" i udruzi Albus iz Pazina, koja je organizator i pokretač Istrakona, na dobroj volji, društvu i što su sve naše zahtjeve i prohtjeve ispunili. Vidimo se iduće godine!