Sponzori

Prijatelji kluba

LEGO® Webpage
The official website of the LEGO® products!

Developed in conjunction with Joomla extensions.

LEGO® klub “Kockice” osnovan je 7. studenog 2008. godine u Zagrebu. Službenom udrugom postao je 30. ožujka 2009. godine. Klub ''Kockice'' također je ima i status RLUG-a (Recognized LEGO User Group), odnosno dio je mreže svjetske zajednice LEGO entuzijasta (AFOL-a) koja ima podršku TLG grupe (The LEGO Group).

„Kockice“ su prvi i jedini klub koji okuplja LEGO entuzijaste u Hrvatskoj, a trenutno broje oko 70 članova u cijeloj Hrvatskoj, svih dobnih skupina i interesa. Članove Kluba veže zanimanje za LEGO: skupljanje i slaganje LEGO kocaka i izrada LEGO modela. Jezgru Kluba čine njegovi punoljetni članovi, na temelju čega se Klub veže s drugim sličnim klubovima u inozemstvu i ostvaruje suradnju s LEGO grupom, ali vrlo važan dio su i klupski "juniori", čije je sudjelovanje na izložbama i u radu Kluba nezamjenjiv dio mozaika Kockica.

Glavno sredstvo komunikacije među članovima je klupski internetski forum (forum.kockice.hr) sa svojim odjeljkom "samo za članove", a izvor osnovnih informacija o Klubu svakako su ove klupske internetske stranice. Druženje članova odvija se i putem izložbi, turnira, igraonica, radionica, sortiranja klupskih kockica i slično.

Za članove Klub organizira i nagradne igre, kojima potiče kreativno izražavanje i razvijanje sposobnosti i znanja. U više od 50 do sada organiziranih igara (najčešće u godišnjim ili polugodišnjim ciklusima) do sada su prevladavale kraće i jednostavnije igre, u kojima sudionici slažu kreacije na zadanu temu, a najbolji radovi izabiru se glasanjem članova Kluba.

Prva klupska izložba održana je 14. veljače 2010. godine u Osnovnoj školi Eugena Kumičića u Velikoj Gorici - 20 izlagača je izložilo 40 kreacija, a posjetitelja je bilo petstotinjak. Na drugoj izložbi, u zagrebačkom Tehničkom muzeju (13.5. - 24.6.2010.) naše je radove došlo vidjeti čak 30.000 ljudi. Uslijedile su izložbe u zagrebačkoj Areni (u sklopu Dječjeg sajma 2011., 2012.), Varaždinu (2010., 2011., 2012.), Osijeku (2013., 2015.), Rijeci (2015.), Puli (2016.) i Samoboru (2016.). Posljednja velika izložba održana je u Osijeku (17.10.-25.10.2015.) gdje smo svojim radovima razveselili više od 10.000 posjetitelja. Članovi Kluba redovito sudjeluju i na međunarodnim LEGO izložbama i sajmovima, predstavljajući svoje radove, ali i svoj Klub i svoju zemlju. Posljednja međunarodna izložba, na kojoj je Klub sudjelovao, bila je u Paredes De Coura u Portugalu (10.-12.06.2016.).

Predsjednik: Branko Domić (Cane)

Glavni tajnik: Dinko Petz (Romanos)

Upravni odbor: Dinko Petz (Romanos), Davor Vajda (kolega), Lucija Palac (LucijaP), Filip Kermend (Exodium), Zvonimir Lapov-Padovan (zvonko), Lovro Zlopaša (Surduk), Goran Maksimović (Trebuchet.Cro). 

Ambasador: Kristijan Vuletin (Kristijan7)

Administratori foruma: cane, kolega, Romanos

e-mail: klub.kockice (at) gmail (dot) com